Lexus CT      Lexus ES      Lexus IS      Lexus LC      Lexus LS      Lexus NX      Lexus RC      Lexus RX      Lexus RX L      Lexus UX


NU LANSERAR VI LEXUS RX L - EN LYX-SUV MED SJU SÄTEN

Vår sofistikerade lyx-SUV Lexus RX finns numera i en större variant med tre sätesrader och plats för upp till sju personer. Priset för RX 450hL börjar från 707 000 kr.
När RX lanserades 1998 skapade denna sofitikerade SUV ett helt nytt segment på bilmarknaden och exakt 20 år senare lanserar vi ytterligare en version av RX. Möt Lexus RX L som tryggt behåller RX djärva utstrålning samtidigt som den numera erbjuder sju säten.

rx-hero-1920x1080_tcm-3174-1201703

MODE MÖTER FUNKTION

portrait-810x1080_1_tcm-3174-1201042Genom en specialbyggd och förlängd kaross har Lexus RX 450hL gjort plats för en tredje sätesrad. Helt utan att kompromissa på den ikoniska designen och den höga elhybrid-prestandan som etablerat RX på SUV-marknaden.

RX L är, som namnet antyder, en större version av RX och har med en 110 mm längre kaross och brantare vinkel på den bakre vindrutan gjort plats för en tredje sätesrad. Mittenraden på RX L kan delas i 60/40 och genom ett smidigt reglage skjuts sätesraden framåt för att passagerare ska kunna sätta sig enklare i den bakersta raden. Och trots de två extra sätena erbjuder RX 450hL ett rymligt bagageutrymme.

När vi skapade en tredje sätesrad var det viktigt för oss att den skulle erbjuda hög standard. Det innebär att vi dels har höjt sätesraden i mitten för att skapa mer rum för fötterna när du sitter längst bak. Och självklart är även sätena på den tredje raden utrustade med skinnklädsel i valfritt färgalternativ, som standard.

Ett klimatkontrollsystem med separata zoner gör att varje enskild passagerare kan välja den temperatur som passar dem bäst. Dessutom har RX L en smart baklucka som öppnas, eller stängs, automatiskt när du sveper handen över Lexus-emblemet.

DESIGN SIGNERAD LEXUS

portrait-810x1080_2_tcm-3174-1201045Lexus RX 450hL erbjuder samma prisbelönta säkerhet, design och prestanda som Lexus RX 450h, med kombinationen av mångsidighet, lyx och hög komfort som bara en SUV från Lexus kan erbjuda. Allt noggrant paketerat i en kaross med skarpa aerodynamiska linjer och prisbelönt djärvt formspråk.

Lexus spindelgrill binder tillsammans med de L-formade LED-strålkastare, som består av tre unika strålkastare, ihop designen och accentuerar Lexus RX L:s modiga approach. De elegant svarttonade mittpelarna skapar en visuell effekt av att taket näst intill svävar. Temat från fronten tar även för sig längsmed bakluckan där de L-formade baklyktorna skapar en naturlig länk mellan bakluckan och stötfångaren. Varje RX L är dessutom utrustad med en reptålig lack vars yta behåller sin ursprungliga lyster och som dessutom själv kan reparera mindre repor.

FÖR SÄKERHETS SKULL

portrait-810x1080_3_tcm-3174-1201049RX L håller samma höga säkerhetsnivå som RX. Sidokrockkuddarna skyddar effektivt passagerarna på samtliga tre sätesrader. Lexus Safety System+ är standard vilket innebär att allt från Aktivt krockskyddssystem (PCS) med Fotgängarigenkänning, Avancerad körfältsassistans (A-LKA) och Automatiskt avbländande helljus (AHB) till Aktiv farthållare ingår. Du kan även addera Monitor för döda vinkeln (BSM), 360°-monitor, Intelligenta parkeringssensorer fram och bak med autobroms, backvarnare med autobroms (RCTA/RCTB) och Aktivt helljussystem (AHS) för att känna dig ännu tryggare.

RX 450hL

portrait-810x1080_5_tcm-3174-1201065Lexus självladdande elhybrid-system kopplar sömlöst ihop en 3,5-liters V6-bensinmotor med två elmotorer. Systemet levererar totalt 313 hästkrafter vilket ger RX 450hL stark acceleration och hög prestanda.

Fyrhjulsdriften är unik för en elhybridmodell på denna nivån tack vare en oberoende bakmonterad elektrisk motor som driver bakhjulen.

I RX 450hL har körlägesväljaren ett fjärde läge, EV (Electric Vehicle), som gör det möjligt för RX 450hL att drivas framåt med enbart el vid lägre hastigheter, och under kortare sträckor.

FULL KONTROLL UTE PÅ VÄGEN

portrait-810x1080_4_tcm-3174-1201050I och med att RX L har samma höga prestanda som RX erbjuder den en innovativ hjulupphängning som tillsammans med den Adaptiva variabla fjädringen (AVS) erbjuder en smidig körupplevelse, oavsett resmål. Dessutom är RX L utrustad med en Elektronisk servostyrning (EPS) som ger direkt respons och därmed gör att du känner dig som ett med bilen ute på vägen.

VARJE DETALJ ERBJUDER LYX FRÅN LEXUS

RX L är designad med detaljerna i fokus. Dels genom vindrutedisplayen som projicerar viktig information på vindrutan så att du, som förare, kan lägga ditt fokus på vägen. Men även genom de formgjutna säten och de handsnidade träinläggen som stilrent sträcker sig från mittkonsolen upp mot handskfacket.

Kontakta mig


Namn:

Telefon:

E-post:

Meddelande: