Lexus CT      Lexus ES      Lexus IS      Lexus LC      Lexus LS      Lexus NX      Lexus RC      Lexus RX      Lexus RX L      Lexus UX


NYA LEXUS ES. ANPASSAD FÖR EN NY VÄRLD.

NU INTRODUCERAR VI NYA ES

2019-lexus-es-exterior-810x1080_tcm-3174-1359357I sex generationer har ES visat vägen in i framtiden och nu är det dags för den sjunde generationen av ES att utmana på en helt ny nivå.

Under våren 2018 har den sjunde generationen av vår rymliga, tysta och säkra Lexus ES världspremiär. Och trots att denna modell har funnits i Lexus modellprogram sedan starten 1989 har den aldrig lanserats i Sverige. Förrän nu. Detta betyder att en helt ny sedan med skarp prestanda, ett klassledande säkerhetssystem och en hög nivå av hantverksskicklighet kommer introduceras i Sverige under våren 2019.I januari 2019 lanseras den självladdande elhybriden ES 300h i Sverige för första gången någonsin.

EXTERIÖR

2019-lexus-es-hybrid-petrol-810x1080_tcm-3174-1359369

Nya ES är byggd på den helt nya globala plattformen K (GA-K) vilket inspirerade vårt designteam att utmana gränserna för hur en medelstor lyxsedan ska designas, kännas och upplevas. ES har därför fått en ny distinkt silhuett med en lika dynamisk som följsam design. Ett bra exempel på det innovativa formspråket är ES LED-baklyktor som följer med runt karossens båda sidor vilket skapar en gränslös känsla, oavsett från vilken vinkel du upplever nya ES. Den uppdaterade färgpaletten bjuder på ett antal nya nyanser.

INTERIÖR

2019-lexus-es-interior-810x1080_tcm-3174-1359363När ES skapades tog ES Chief Designer, Yasuo Kajino och hans team, utgångspunkt i Lexus Future Interior-konceptet vilket resulterade i en förarcentrerad kupé med rymliga och bekväma passagerarsäten. Hela kupén är även uppkopplad vilket gör det möjligt att uppgradera till ett navigationssystem som styrs via en 12,3-tums multimediaskärm och den andra generationens Remote Touch-pekplatta. Systemet erbjuder en mängd digitala tjänster däribland röstkommando vilket låter dig styra systemet, och till och med din smartphone, via din röst.

PRESTANDA

2019-lexus-es-performance-810x1080_tcm-3174-1359367

Enligt Chief Engineer Yasuhiro har nya ES byggts med ett enda mål i sikte. Den ska på alla sätt erbjuda högre prestanda än någon annan föregångare. Teamet som tog fram det nya chassit skapade en unik grund som genom direkt respons hjälper föraren att alltid ligga ett steg före ute i trafiken. ES Cheif Test driver, Yoshiaki Ito, förklarar: ”Vi vill att du oavsett förartyp ska uppleva total kontroll när du sitter i förarsätet. Nya ES har därför en ny nivå av komfort som går långt bortom en normal upplevelse ute på vägen.”

SJÄLVLADDANDE ELHYBRIDTEKNIK

ES 300h är utrustad med den fjärde generationen av Lexus självladdande elhybrid-teknik som levererar exceptionell bränsleeffektivitet, responsiv prestanda och minimala utsläpp.

Kontakta mig


Namn:

Telefon:

E-post:

Meddelande: